kakelvaruhuset comfort i NORRKÖPING

 

Det kan kännas enkelt att hitta mosaik, kakel eller klinkerplattor som man tycker är vacker men det svåra brukar ofta vara att välja ut en som passar just ditt hem – alltså var de passar bäst. Klinker till golv, kakel till väggarna och frostsäkra plattor i garage och till uteplatsen. Klinker är en hårdare platta som klarar ett tufft liv på golvytan, men det går självklart bra att sätta den på väggen också. Kom ihåg att du gärna får låna hem plattor, och fråga om råd hur mycket du vill.

 

Vi tycker om att överraska och är inte här för att visa det ni redan har sett. Vår uppgift är att ta fram de lite annorlunda, roliga kakelplattorna - att förmedla en känsla av lyx och välbehag, därför har vi utöver vårt standarsortiment valt att använda oss av Freese & Bruno:s kakelsortiment i vår butik i Norrköping.


Kakelplattan framställs från glaserat tegel som användes i Assyrien omkring 1000 f kr. Kaklet kom till Europa under medeltiden och tillverkningen av kakel började i Spanien på 1300 talet och efter en tid även i Italien. I Holland började man tillverkningen under 1500 talet. I Sverige började Rörstrand med kakelplattor i holländsk stil som användes på kakelugnar på 1700 talet.